01
03 2022
3015

CNAS a întocmit graficul plății indemnizațiilor familiilor cu copii

Casa Naţională de Asigurări Sociale a elaborat graficul plăților pentru luna martie 2022 a prestațiilor sociale adresate familiilor cu copii. Astfel, au fost stabilite următoarele termene:
 
  • 11 martie – finanțarea indemnizațiilor unice la nașterea copilului, indemnizațiilor pentru îngrijirea copilului până la împlinirea vârstei de 2 ani, a indemnizațiilor pentru creşterea copilului până la împlinirea vârstei de 3 ani, indemnizațiilor pentru creșterea copiilor gemeni și indemnizațiilor paternale ;
 
  • 16 martie – indemnizaţiile de maternitate, care se acordă la a 30-a săptămână de sarcină, pe o perioadă de 126 de zile calendaristice.
 
CNAS reiterează că dreptul la indemnizaţie de maternitate îl au asiguratele şi soţiile aflate la întreţinerea soţilor asiguraţi şi şomerele care s-au aflat la evidenţă în instituţiile medico-sanitare din Republica Moldova.
 
Pentru consultaţii privind stabilirea, calcularea şi plata indemnizaţiilor familiilor cu copii, indemnizaţiilor de maternitate şi paternale beneficiarii pot contacta Centrul de Apel al CNAS la numărul de telefon 0 22 257 777.

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.