23
09 2021
244

Compensarea diferenței de salariu a personalului transferat în ministerele reorganizate

Legislativul a aprobat în prima lectură proiectul de modificare a Legii nr. 270/2018 privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar, potrivit căruia angajaților transferați într-o funcție similară sau într-o funcție mai avansată drep urmare a reorganizării administrației publice centrale de specialitate și transferării unor domenii de activitate de la o unitate bugetară către alta, li se va garanta compensarea diferenței de salariu, în cazul în care salariile acestora vor fi inferioare celor calculate anterior transferării. Documentul are drept scop asigurarea menținerii salariilor personalului transferat din ministerele ce au participat nemijlocit la procesul de reorganizare din acest an.

 

Amintim, în urma restructurării administrației publice centrale de specialitate prin separarea unor ministere, circa 56 de persoane care urmează a fi transferate către ministerele nou-create vor beneficia de plata diferenței de salariu în sumă de la 100 lei până la 6132 lei lunar. În acest sens se menționează că nu vor fi necesare cheltuieli suplimentare, deoarece mijloacele financiare pentru plata personalului respectiv au fost deja planificate în Legea bugetului de stat pentru anul 2021.

 

Potrivit documentului, plata diferenței de salariu se va aplica doar pentru perioada de activitate în unitatea bugetară respectivă, în aceeași funcție sau într-o funcție mai avansată.

 

Se preconizează că proiectul de lege va fi pus în aplicare la data publicării în Monitorul Oficial.

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.