13
11 2020
748

Compensarea din FAOAM a medicamentelor pentru tratamentul bronșitei acute

Persoanele care au bronşită acută vor beneficia de medicamente compensate din fondurile de asigurare obligatorie de asistenţă medicală. Afecţiunea respectivă a fost inclusă în lista maladiilor prioritare frecvent întâlnite în practica medicului de familie, în contextul creşterii numărului de pacienţi cu infecţii respiratorii acute care se tratează la domiciliu şi evoluţiei situaţiei epidemiologice prin COVID-19 în Republica Moldova. 

 

În Monitorul Oficial de astăzi, 13 noiembrie, este publicat Ordinul MSMPS nr. 1030/308-A din 06.11.2020 cu privire la modificarea Ordinului nr. 492/139-A din 22 aprilie 2013 „Cu privire la medicamente compensate din fondurile asigurării obligatorii de asistență medicală”.

 

Astfel, preparatele destinate tratamentului bronşitei acute vor fi prescrise de către medicii de familie episodic în condiţii de ambulatoriu, în sala de tratamente/staţionar de zi, cabinete de proceduri și la domiciliu. Aceste medicamente vor fi compensate în proporţie de 100% pentru copiii cu vârsta de până la 18 ani şi de 70% în cazul adulţilor. Cetăţenii pot beneficia  gratuit de cel puțin o denumire comercială de medicament din cadrul unei denumiri comune internaționale din cele compensate parţial din fondurile de asigurare medicală obligatorie.

 

Modificările intră în vigoare la data publicării.


via | msmps.gov.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.