26
04 2021
715

Compensațiile pentru tarifele la energia electrică, aprobate

Proiectul de lege ce prevede compensarea tarifelor la energia electrică utilizată de consumatorii gospodăriilor casnice a fost aprobat la 23 aprilie curent,  în lectura a doua. Proiectul a fost elaborat ca o măsură socială pentru populație în contextul instituirii stării de urgență în perioada 1 aprilie-30 mai 2021.
 
Astfel, va fi acordată o compensație în cuantum de 428 lei consumatorilor gospodăriilor casnice (persoane fizice) care locuiesc pe teritoriul Republicii Moldova pentru o perioadă de 2 luni (aprilie și mai), ce va fi achitată în două tranșe egale de 214 lei, din contul mijloacelor bugetului de stat.
 
Ministerul Finanțelor va aloca tranșele necesare compensației pe contul furnizorilor de energie electrică la 25 mai 2021 și la 25 iunie 2021, iar furnizorii vor atribui mijloacele financiare la conturile personale ale consumatorilor.
 
Conform datelor estimative, pentru implementarea proiectului vor fi necesare mijloace financiare suplimentare din bugetului de stat, în sumă de circa 533 mil.lei. În acest context, deputații au aprobat în lectura a doua și proiectul de lege pentru modificarea Legii bugetului de stat pentru anul 2021, pentru a putea asigura achitarea compensațiilor pentru energia electrică.
 

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.