26
08 2021
428

Conceptul serviciului guvernamental de livrare (MDelivery)

Autoritățile publice și prestatorii de servicii publice ar putea beneficia de o soluție software modernă, care urmează a fi utilizată în calitate de mecanism unic de livrare fizică a rezultatelor prestării serviciilor publice către persoane fizice și juridice.

Guvernul a aprobat în ședința de ieri, 25 august curent, proiectul hotărârii de Guvern cu privire la aprobarea Conceptului serviciului guvernamental de livrare (MDelivery).

Serviciul MDelivery reprezintă o soluție informatică care are drept obiectiv principal asigurarea necesităților informaționale pentru realizarea procesului de livrare.

Implementarea serviciului MDelivery va duce la modernizarea complexă a serviciilor publice prin crearea unui mecanism unic de livrare fizică a rezultatelor prestării serviciilor publice către beneficiari. Serviciul MDelivery va crea un mecanism sigur de livrare fizică a rezultatelor prestării serviciilor publice, cu reducerea la minimum a contactului fizic dintre persoane.

După cum se menționează în nota informativă, în prezent, în procesul solicitării unor servicii publice, solicitanții nu beneficiază de un mecanism sistematizat de livrare fizică a rezultatelor prestării serviciilor publice (excepție fiind livrarea unui spectru restrâns de acte cum ar fi: actele de identitate și adeverințele, documentele privind înmatricularea transportului și calificarea conducătorilor auto, direct de către Agenția Servicii Publice sau prin intermediul Întreprinderii de Stat „Poșta Moldovei” și doar în anumite regiuni ale țării). Astfel, solicitantul trebuie singur să preia rezultatul prestării serviciului public, asumându-și cheltuielile suplimentare pentru transport. Necesitatea aprobării Conceptului serviciului guvernamental de livrare (MDelivery) este dictată de cerința modernizării complexe a serviciilor publice prin crearea unui mecanism unic de livrare fizică a rezultatelor prestării serviciilor publice către beneficiari.

Dezvoltarea și menținerea funcționalității serviciului guvernamental de livrare (MDelivery), pentru primul an de implementare (anul 2021), se va realiza din mijloacele Proiectului „Modernizarea serviciilor guvernamentale”, implementat în baza Acordului de finanțare dintre RM și Asociația Internațională pentru Dezvoltare și a Acordului de împrumut dintre RM și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare, costul estimat fiind de aproximativ de 3700,0 mii lei. 

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.