20
03 2018
237

Controlul calităţii produselor vitivinicole

În cadrul Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor va fi instituită o nouă structură organizatorică în sarcina căreia va fi pus controlul siguranței produselor vitivinicole.

Hotărârea Guvernului ce conține această prevedere este publicată în Monitorul Oficial din 16 martie 2018 și a fost elaborată în contextul optimizării structurii și efectivului unei autorități cu funcții de control și supraveghere – Inspectoratul de Stat pentru Supravegherea Producţiei Alcoolice.

Funcționarea noii structuri – Direcției controlului siguranței și calității produselor vitivinicole, alcoolului etilic, berii și a produselor alcoolice, nu va avea impact asupra bugetului public, pentru că patrimoniul, unităţile de personal stabilite în statele de personal şi bugetul Inspectoratului de Stat pentru Supravegherea Producţiei Alcoolice a fost transmis ANSA.

Reamintim că Centrul de Implementare a Reformelor, în comun cu Cancelaria de Stat şi ANSA, a elaborat și un proiect de hotărâre privind organizarea și funcționarea Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, care prevede o delimitare clară între unele competențe ale ANSA și Agenției pentru Protecția Consumatorilor, ANSA urmând a fi responsabilă de tot ceea ce ține de produsele alimentare și nealimentare, inclusiv cele procesate.

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.