24
05 2021
715

Cu un act permisiv mai puțin

Din lista actelor permisive care se încadrează în categoria certificatelor este exclusă autorizația de electrician pentru amenajarea instalațiilor noi şi reconstruite la practicarea activităţii de întreprinzător, care se elibera de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică, gratuit, pe un termen de 3 ani.
 
 În Monitorul Oficial din 21 mai curent a fost publicată Legea nr. 63 din 22 aprilie 2021 pentru modificarea unor acte normative, ce are ca scop eliminarea lacunelor de reglementare identificate în procesul de implementare a cadrului normativ în partea ce ține de procedura de eliberare, prelungire, reperfectare, suspendare și reluare a valabilității sau retragerii autorizațiilor în sectoarele energeticii, precum și neconcordanțele ce vizează competența aprobării actelor normativ tehnice în activitatea de supraveghere energetică de stat.
 
Documentul prevede excluderea autorizației din Nomenclatorul actelor permisive eliberate de către autoritățile emitente persoanelor fizice și juridice pentru practicarea activității de întreprinzător (Anexa nr.1 compartimentul III la Legea nr.160/2011). 

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.