16
07 2021
771

Cum verificăm statutul certificatului medical

Casa Națională de Asigurări Sociale amintește tuturor beneficiarilor de indemnizaţii pentru incapacitate temporară de muncă că statutul certificatului medical poate fi verificat online. Serviciul respectiv urmează a fi accesat prin intermediul paginii de internet oficială a CNAS de la butonul „Statutul certificatului medical" prin introducerea în câmpul respectiv a seriei şi numărului certificatului.
 
Acest serviciu online permite beneficiarului să verifice dacă datele din certificat au fost transmise de către instituţiile medicale; dacă aceste date au fost examinate de către CTAS şi indemnizaţia a fost stabilită ori s-a refuzat în stabilirea acesteia; dacă mijloacele financiare au fost transferate pentru plata indemnizaţiilor pentru incapacitate temporară de muncă. În funcție de etapa de recepţionare şi prelucrare a datelor din certificatele de concediu medical, va fi reflectat statutul corespunzător.
 
De asemenea, persoanele asigurate care dispun de parolă de acces la contul personal sau semnătură electronică, au posibilitatea de a vizualiza informaţia cu privire la perioada pentru care s-a stabilit indemnizaţia pentru incapacitate temporară de muncă de către CNAS, precum şi suma indemnizaţiei transferată spre plată prin accesarea contului personal de asigurări sociale, utilizând aplicaţia Acces CPAS, disponibilă pe pagina electronică oficială a CNAS.

via | cnas.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.