19
06 2020
1335

Detașarea personalului în perioada stării de urgență

În perioada situațiilor excepționale legate de declararea stării de urgență, de asediu și de război sau declararea stării de urgență în sănătate publică, detașarea personalului din instituțiile medico-sanitare și/sau altor categorii de salariați stabilite de autoritățile competente de gestionarea stării respective va putea fi  dispusă fără acordul scris al salariatului.
 
Guvernul a aprobat proiectul de lege  pentru modificarea Codului muncii, care va fi completat cu prevederi noi ce vor reglementa modul de detașare și rechemare din concediu a personalului din instituțiile medico-sanitare, precum și a altor categorii de salariați.

 

 

Astfel, în această perioadă personalul din instituțiile medico-sanitare sau alte categorii de salariați stabilite de autoritățile competente de gestionarea stării respective pot fi rechemați din concediul de odihnă anual fără acordul scris al salariatului. Ordinul (dispoziția, decizia, hotărârea) se va comunica salariatului în timp util, inclusiv prin mijloace electronice.

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.