02
07 2021
379

Direcții noi în cadrul Serviciului Fiscal de Stat

La 1 iulie 2021 au fost centralizate funcțiile de asistență juridică și de gestionare a bunurilor confiscate din cadrul Serviciului Fiscal de Stat. Conform noii structuri organizatorice a autorității fiscale, sunt formate două direcții noi.
 
  • Direcția generală expertiză juridică. Misiunea acesteia constă în asigurarea conformității actelor normative emise de SFS, acordarea asistenței juridice în activitatea autorității, aplicarea uniformă a legislației, reprezentarea intereselor SFS în instanțele judecătorești şi alte organe.
 

  • Direcția gestionare bunuri confiscate asigură administrarea bunurilor confiscate, fără stăpân, sechestrate ușor alterabile sau cu termen de păstrare limitat, a corpurilor delicte, a bunurilor trecute în posesia statului cu drept de succesiune şi a comorilor, precum și asigurarea păstrării temporare a categoriilor de bunuri recunoscute corpuri delicte și/sau de bunuri sechestrate, specificate la art. 159 alin. (4) și art. 208 alin. ( 2) din Codul de procedură penală.

 

Reamintim că, până în momentul de față, administrarea bunurilor din categoriile respective aflate la evidența SFS era realizată de către fiecare Direcție generală administrare fiscală teritorială, în mod independent.

 

Concentrarea activității respective în cadrul direcției nou create va permite accelerarea procesului de valorificare a bunurilor respective, inclusiv va conduce la minimalizarea cheltuielilor administrative, tangențiale administrării, continuă modernizarea proceselor de administrare fiscală, eficientizarea modului de comunicare și de consolidare a procesului de deservire a contribuabililor, reducerea costurilor de administrare, precum și sporirea eficienței resurselor umane implicate în procesul de deservire, precizează SFS.

 

În corespundere cu organigrama SFS, direcțiile nou create fac parte din Aparatul Central al Serviciului Fiscal de Stat.


via | www.sfs.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.