24
09 2021
410

Directorii SFS și SV devin persoane cu funcții de demnitate publică

Parlamentul a aprobat în lectura a doua proiectul de lege ce prevede numirea și eliberarea din funcție a directorilor Serviciului Fiscal de Stat și cel al Serviciului Vamal, de către Guvern, la propunerea ministrului Finanțelor. 
 
Potrivit proiectului, prin derogare de la art.9 al Legii cu privire la funcția publică și statutul funcționarului public, directorii celor două instituții, care până la momentul de față au avut statutul de funcționari publici, vor obține statutul de persoane cu funcție de demnitate publică.
 

În acest sens, proiectul aprobat conține modificări la art. 1323 din Codul fiscal, art. 6 din Legea nr.302/2017 cu privire la Serviciul Vamal și un șir de modificări în Legea 158/2008 cu privire la funcţia publică şi statutul funcţionarului public.

 

După cum a menționat președintele Comisiei juridice, numiri și imunități, Olesea Stamate, aceste modificări vor consolida mecanismele administrative ale Guvernului în vederea asigurării unei bune desfășurări a activității sale în domeniul finanțelor publice și relațiilor fiscale și vamale.

 

Noile prevederi vor intra în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial.

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.