06
11 2020
539

Eșalonarea termenului de acordare a indemnizației pentru asigurarea cu spațiu locativ

Perioada de eșalonare a indemnizațiilor unice pentru asigurarea cu spațiu locativ a persoanelor ce dețin scrisori de garanție ar putea fi extinsă. Pe agenda ședinței secretarilor generali a fost inclus un proiect  de modificare a Hotărârii Guvernului nr. 836/2010 cu privire la acordarea indemnizațiilor unice pentru construcția sau procurarea spațiului locativ, sau restaurarea caselor vechi unor categorii de cetățeni. 
 
Astfel, acordarea indemnizaţiilor unice pentru persoanele care nu au beneficiat de credite preferenţiale de la instituţiile financiare, nu au fost asigurate cu spaţiu locativ conform normelor legale şi nu deţin scrisori de garanţie corespunzătoare eliberate de autorităţile administraţiei publice locale, se propune a fi eșalonate pe o perioadă de până la 8 ani, până la 31 decembrie 2021.
 
În momentul de față, conform pct.3 din HG nr.836/2010, perioada de eșalonare este de 7 ani, începând cu 1 ianuarie 2014 și până la 31 decembrie 2020.
 
Potrivit notei proiectului, necesitatea prelungirii termenului cu încă un an se impune ca urmare a adresărilor scrise și verbale a unor categorii de persoane care nu au beneficiat de indemnizația menționată.
 
Conform HG nr.836/2010, mijloacele financiare pentru acordarea indemnizaţiilor unice unor categorii de cetăţeni şi acoperirea cheltuielilor aferente distribuirii lor se alocă de la bugetul de stat, prin transferuri către bugetele unităţilor administrativ-teritoriale de nivelul al doilea.

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.