14
09 2017
2575

Guvernul a decis majorarea salariilor tarifare cu 10%

În cadrul ședinței din 13 septembrie curent, cabinetul de miniștri a susținut proiectul ce prevede majorarea salariilor de funcție pe categorii de salarizare cu 10%.

Astfel, salariul tarifar pentru categoria I de salarizare va fi stabilit în cuantum de 110 lei, în creștere cu 100 lei, iar salariul pentru categoria 25 va fi de 2200 lei, în creștere cu 200 lei.

Potrivit viceministrului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Anastasia Oceretnîi, de majorarea salariului de funcție vor benefica 120 mii de angajați din instituțiile de învățământ, cultură și artă, medico-sanitare, asistență socială, sport. De asemenea, de majorare vor beneficia și militarii, polițiștii și alți angajați din organele apărării naționale, securitatea statului și ordinii publice, salarizarea cărora se efectuează în baza Rețelei tarifare unice.

Se propune ca majorările să fie puse în aplicare în două etape, reieșind din constrângerile bugetare. Astfel, de la 1 septembrie curent, prevederile se vor aplica pentru angajații instituțiilor de învățământ, iar începând cu 1 ianuarie 2018 – pentru angajații din celelalte domenii.

Potrvit datelor, începând cu 1 septembrie 2017, de majorarea salariilor de funcție vor beneficia 50 mii angajați.

Proiectul este elaborat pentru realizarea acțiunii prioritare de sporire a protecției sociale a salariaților cu retribuție mică din ramurile sectorului bugetar, prevăzute de Programul de activitate al Guvernului 2016-2018, a declarat viceministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale,Anastasia Oceretnîi .

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.