09
02 2022
565

Guvernul alocă 60 mil. lei pentru compensarea diferenței de preț la gazele naturale

Cabinetul de miniștri a aprobat în ședința de astăzi, 9 februarie, proiectul hotărârii de Guvern cu privire la alocarea mijloacelor financiare din Fondul de intervenție al Guvernului. Astfel, Ministerului Economiei vor fi alocate 60 mil. lei pentru compensarea diferenței de preț în urma majorării prețurilor reglementate pentru furnizarea gazelor naturale pentru consumatorii noncasnici.
 
Reamintim, Comisia pentru Situații Excepționale a decis, prin Dispoziția nr. 3 din 1 februarie 2022, compensarea diferenței de preț și pentru consumatorii noncasnici, (persoane fizice sau persoane juridice) care procură gaze naturale de la furnizorii de gaze naturale în alte scopuri decât pentru propriile necesități casnice, cu excepția autorităților și instituțiilor publice. Guvernul va compensa primii 500 m³ consumați, cu 100% din diferența dintre prețul reglementat pentru furnizarea gazelor naturale din luna de facturare și prețul respectiv din luna decembrie 2021, după majorarea inițială.
 
Potrivit Legii bugetului de stat pentru anul 2022, Fondul de intervenţie al Guvernului a fost aprobat în sumă de 300 mil. lei.

1 comentarii

avatar
Buna ziua. Și cum va arăta factura fiscală de la furnizorul de gaze? Pct. 2.5 a Dispoziției CSE nr.3 din 01.02.2022 scrie expres că sumele se indică separat, însă furnizorul de gaze indică doar suma totală pentru servicii la preț majorat fără a indica mărimea compensației. Se primește că includem la cheltuieli suma totală. Și cum procedăm cu compensația?
Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.