14
11 2019
805

Guvernul pragmatismului, votat

În ședința plenară a Parlamentului de astăzi, 14 noiembrie 2019, a fost votat noul Guvern al Republicii Moldova. În funcția de Prim-ministru a fost ales, cu 62 voturi, Ion Chicu, care a prezentat organului legislativ programul de activitate al Executivului. Acesta se va axa pe reluarea proiectelor de infrastructură și sociale, crearea condițiilor transparente și predictibile pentru mediul de afaceri, asigurarea unei politici bugetare, fiscale și vamale echilibrate.

Totodată, este preconizată exploatarea potențialului nevalorificat al țării, printre care sunt industria turismului, sectorul IT, agricultura etc.

În runda de întrebări au fost precizate viziunile Guvernului în dezvoltarea relațiilor cu partenerii din Est, Vest și partenerii de dezvoltare. Ion Chicu a asigurat că colaborarea cu toate părțile vizate va fi bazată pe principii pragmatice, echilibrate, fără trișări și în exclusivitate în interesele Republicii Moldova.

Suntem conștienți de necesitatea acumulărilor la buget, dar nu putem omite și necesitatea dezvoltării economice. Toate condițiile care creează impedimente în avansarea economică a Moldovei vor fi renegociate sau anulate, a asigurat Ion Chicu.

Din echipa Guvernului Chicu fac parte:

Serghei Pușcuța – viceprim-ministru, ministrul Finanțelor
Alexandru Flenchea – viceprim-ministru pentru Reintegrare
Anatol Usatâi – ministru al Economiei ți Infrastructurii
Pavel Voicu – ministru al Afacerilor Interne
Fadei Nagacevschi – ministru al Justiției
Aureliu Ciocoi – ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene
Victor Gaiciuc – ministru al Apărării
Corneliu Popovici – ministru al Educației, Culturii și Cercetării
Viorica Dumbrăveanu – ministru al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale
Ion Perju – ministru al Agriculturii, dezvoltării Regionale și Mediului.

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.