28
02 2022
327

În anul 2022 vor fi instruiți 1100 funcționari publici

Pe parcursul anului curent, 1100 de funcționari publici vor participa la Programul de dezvoltare profesională, comanda de stat fiind aprobată prin Hotărârea Guvernului nr.115 din 23 februarie 2022. Documentul a fost publicat în MO din 25 februarie. Comparativ cu anul 2021, numărul funcționarilor ce urmează a fi instruiți va fi mai mic cu 700 persoane.
 
Din numărul total de funcționari participanți, 750 vor fi selectate din cadrul autorităților publice centrale, iar 350 vor reprezenta autoritățile administrației publice locale.

Astfel, autoritățile publice vor asigura delegarea funcţionarilor publici pentru participare la cursurile de instruire, precum și participarea specialiştilor la elaborarea şi realizarea programelor de instruire în calitate de formatori.

 

Programul de instruire include 13 subiecte ce țin de: management și leadership, integrare profesională, eficientizarea activității profesionale în administrația publică, elaborarea și coordonarea proiectelor de acte normative, elaborarea politicilor publice, gestionarea eficientă a conflictelor, managementul serviciilor publice, sistemul de control intern managerial în sectorul public, planificarea strategică și operațională în APL etc.

 

Realizarea programelor de instruire se încadrează în limita mijloacelor financiare alocate în acest scop pentru anul 2022, suma aprobată constituind 1031,2 mii lei.

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.