13
12 2021
187

În cadrul Programului „Prima casă” se menține marja maximă

Mărimea marjei maxime, pe care creditorii o pot aplica pe parcursul anului 2022 pentru creditele garantate de către stat în cadrul Programului de stat „Prima casă”,  ar putea fi menținută la nivelul anului curent și va constitui 3%.
 
Proiectul Hotărârii de Guvern cu privire la stabilirea marjei maxime pentru anul viitor este elaborat de Ministerul Finanțelor și propus pentru consultări publice până la data de 15 decembrie curent.
 

Documentul este elaborat în conformitate cu art. 6 alin. (2) din Legea nr.293/2017, potrivit căruia una din componentele ratei maxime a dobânzii anuale la creditele acordate o constituie o marjă maximă de până la 3%, care va fi precizată anual de către Guvern. În anii 2019-2020 aceasta a fost aprobată în mărime de 2% anual.

 

Potrivit datelor Ministerului Finanțelor, de la lansarea Programului „Prima casă” și până la data de 6 decembrie curent prin intermediul acestuia au fost procurate 7352 locuințe.

 

Reamintim, beneficiar al Programului guvernamental „Prima Casă” poate fi cetățeanul Republicii Moldova cu vârsta cuprinsă între 18 și 45 de ani, care este angajat oficial la o instituție de stat sau companie privată din țară și dispune de venituri din surse oficiale. Cota participației proprii inițiale constituie cel puțin 5% din prețul de procurare a locuinței.

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.