30
03 2021
423

Încă două zile pentru asigurarea medicală cu reduceri

Au mai rămas două zile până la expirarea termenului de achitare a primei de asigurare medicală în sumă fixă pentru 2021, amintește Compania Națională de Asigurări în Medicină.
Persoanele care au obligația de a se asigura în mod individual în termenul prevăzut de lege, până la 31 martie inclusiv beneficiază de reduceri de 50%, 60% sau 75% din valoarea primei, care și în acest an este de 4056 de lei.
 
Astfel, proprietarii de teren agricol au parte de reduceri de 75% și achită 1014 lei prin intermediul serviciilor teritoriale de relații cu beneficiarii ale CNAM.

 

Persoanele fizice care desfășoară activitate independentă în domeniul comerțului cu amănuntul, cu excepția comerțului cu mărfuri supuse accizelor, beneficiază de reduceri de 60% și plătesc 1622,4 lei.

 

Fondatorii întreprinderilor individuale, deținătorii de patentă, arendașii, arendatorii, alți cetățeni care nu sunt angajați și nici asigurați de Guvern, cetățenii străini cu drept de ședere provizorie în Republica Moldova achită 2028 lei, ceea ce reprezintă 50% din prima de asigurare medicală.

 

Detalii despre modalităţile de plată a primei în sumă fixă


via | www.cnam.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.