Știri

Indexarea pensiilor la 1 octombrie

În Monitorul Oficial a fost publicată și a intrat în vigoare Hotărârea Guvernului nr. 660 din 3 septembrie 2020 cu privire la indexarea prestațiilor de asigurări sociale și a unor prestații sociale de stat.
 
Potrivit hotărârii, vor fi indexate pensiile stabilite și recalculate în temeiul Legii privind sistemul public de pensii, cele pentru vechime în muncă, pensiile funcționarilor publici stabilite în temeiul Legii serviciului public, pensiile colaboratorilor vamali, plățile periodice capitalizate stabilite în temeiul Legii cu privire la capitalizarea plăților periodice, indemnizațiile de dizabilitate stabilite conform Legii asigurării pentru accidente de muncă și boli profesionale, pensiile stabilite cetățenilor care au avut de suferit de pe urma catastrofei de la Cernobîl și compensația bănească lunară oferită acestora în schimbul asigurării cu produse alimentare și suplimente alimentare, pensiile stabilite în baza Legii asigurării cu pensii a militarilor și a persoanelor din corpul de comandă și din trupele organelor afacerilor interne și din cadrul Inspectoratului General de Carabinieri și indemnizațiile urmașilor personalului medical decedat ca urmare a desfășurării activității medicale în lupta cu COVID-19.
 
Coeficientul indexării acestora la 1 octombrie 2020 va constitui 1,07%. Cuantumul pensiei minime pentru limită de vârstă va fi de 1143,57 lei, iar cuantumul pensiei minime de dizabilitate, în cazul unei dizabilități severe – 857,68 lei, unei dizabilități accentuate – 800,50 lei și în cazul unei dizabilități medii – 571,79 lei.
author icon

Marina Căldare

Instituții:

Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD" | Guvernul Republicii Moldova

1686 vizualizări

Data publicării:

15 Septembrie /2020 07:59

0 comentarii

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon