25
05 2017
1028

Iniţiativa legislativă de modificare a Legii cu privire la patenta de întreprinzător nu a fost susţinută de Guvern

Iniţiativa prevede ca statul să permită desfăşurarea comerţului cu amănuntul la tarabe, tejghele, tonete, chioşcuri, pavilioane şi din autovehicule, precum şi comerţul cu produse alimentare şi mărfuri uşor alterabile autohtone, cu condiţia respectării сerinţelor sanitar-epidemiologice privind depistarea, păstrarea şi comercializarea lor, nu doar în cadrul pieţelor comerciale, cum este în vigoare, dar şi în locurile autorizate de administraţia publică.


Iniţiativa propusă are drept scop protejarea activităţilor în baza patentei de întreprinzător pentru persoanele care dispun de resurse financiare limitate, dar ar dori să dezvolte o afacere.

Proiectul vine cu două propuneri, care se referă la extinderea domeniului de activitate şi a termenului de valabilitate al patentei de întreprinzător în domeniul comerţului în afara pieţelor comerciale până pe 31 decembrie 2019, a comunicat ministrul Economiei, Octavian Calmâc.

În contextul nesusţinerii, ministrul s-a referit la modificările deja operate pe parcursul anului trecut, împreună cu agenţii economici, care oferă condiţii avantajoase în acest sens.

În urma examinării, în comun cu Ministerul Finanţelor şi Ministerul Justiţiei, precum şi expertiza din cadrul Ministerului Economiei, se propune să fie păstrat cadrul juridic existent, având în vedere că regimul fiscal şi cel de afacere, atât în baza de patentă de întreprinzător, cât şi în baza mecanismului nou propus de întreprinzătorii individuali este destul de atractiv.

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.