Știri

Inspectoratul de Stat al Muncii: controalele planificate pentru 2021

Inspectoratul de Stat al Muncii a publicat graficul controalelor planificate pentru anul 2021.  Astfel,  ISM va verifica respectarea actelor legislative și a altor acte normative în domeniul raporturilor de muncă la 1500 de companii. Potrivit graficului, cele mai multe verificări vor avea loc în trimestrul IV (583), în trimestrul I sunt preconizate 304 controale, în trimestrul II – 308 și în trimestrul III – 305.
 
În urma acțiunilor de inspecție vor fi întocmite procese–verbale de control, în care vor fi stabilite și consemnate încălcările şi abaterile de la prevederile legislației în vigoare. 

 

Graficul controalelor este planificat în conformitate cu Metodologia de planificare a controlului de stat asupra activității de întreprinzător în baza analizei riscurilor pentru domeniul de control efectuat de către Inspectoratul de Stat al Muncii.

 

Amintim că pentru anul curent au fost au fost planificate 1450 de controale și că ISM și-a redobândit funcțiile de control în domeniul securității și sănătății în muncă. 

author icon

Marina Căldare

Instituții:

Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD" | Inspectoratul de Stat al Muncii RM

5218 vizualizări

Data publicării:

22 Decembrie /2020 08:00

Domeniu:

Noutăți

Etichete:

Inspectoratul de Stat al Muncii | controale planificate | monitorul.fisc.md

0 comentarii

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon