13
07 2020
1087

Ion Chicu: proiecte importante pentru cetățeni

Ieri, 12 iunie, au expirat 72 de ore pe care le-au avut la dispoziție deputații pentru a depune moțiunea de cenzură asupra Guvernului ca urmare a angajării răspunderii pe cele patru proiecte, printre care rectificarea bugetului, a declarant Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi în cadrul ședinței de astăzi cu Președintele țării și Prim-ministrul RM. Respectiv, urmează semnarea documentelor în Parlament și promulgarea acestora de către Președintele statului.
 
Sper că pe parcursul săptămânii proiectele vor fi promulgate, astfel încât să putem începe implementarea lor, acestea fiind atât de importante pentru cetățeni și necesare economiei”, a precizat Ion Chicu în cadrul briefingului.

 

Mâine, 14 iulie, va ajunge în țară primul lot de 6 locomotive din cele 12 unități, procurate în premieră de către Republica Moldova de la obținerea independenței. Locomotivele vor intra în posesia „Căii Ferate din Moldova”. Potrivit Premierului, acest fapt va permite resuscitarea activității întreprinderii, or fără infrastructura feroviară nu poate fi dezvoltată economia națională. Tot mâine va fi transmis Republicii Moldova primul lot de asistență, oferit din partea UE și OMS pentru țările Parteneriatului Estic.

 

Prim-ministrul a informat că proiectele de reconstrucție a drumurilor sunt în plină desfășurare. „Ne bucurăm că infrastructura drumurilor ne va permite asigurarea activităților economice. Totodată aceste investiții înseamnă locuri de muncă și salarii pentru cetățenii noștri”. De asemenea, începe activitatea de pregătire a celor 16 platforme industriale, pentru care Guvernul a alocat 50 mil. lei. Este vorba de 16 centre raionale în care vor fi construite zone industriale dotate cu toate utilitățile necesare pentru dezvoltarea economiei în țară.

 

Ion Chicu s-a referit la situația pandemică în țară, menționând că, deși numărul cazurilor noi de infecție a scăzut cu circa 40% comparativ cu luna iunie, a fost necesară prelungirea stării de urgență în sănătate publică până la 31 iulie, fiind luată în considerare evoluția pandemiei în plan regional și mondial, fiind înregistrate circa 240 mii de cazuri pe zi. În context, șeful Guvernul îndemnat cetățenii să manifeste responsabilitate în respectarea regulilor sanitar epidemiologice.


via | www.gov.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.