Știri

Lista agenţilor economici contribuabili mari pentru anii 2021-2022

În Monitorul Oficial din 25 decembrie curent a fost publicat Ordinul Serviciului Fiscal de Stat nr. 635 din 21 decembrie 2020 cu privire la aprobarea Listei agenţilor economici contribuabili mari (persoane juridice) pentru anii 2021-2022, în care sunt incluși 560 de agenți economici.
 
Reamintim că SFS a aprobat prin Ordinul nr.613 din 9 decembrie 2020 o procedură nouă, dar  și criteriile de determinare contribuabililor mari, fiind abrogat Ordinul IPFS nr.1387/2016 cu privire la organizarea activităţii de administrare a contribuabililor mari.
 

Astfel, selectarea contribuabililor mari va fi efectuată după trei criterii:

  • de bază (este un criteriu valoric agregat, fiind rezultatul agregării altor 3 indicatori selectați din punct de vedere economic și bugetar);
  • specific (de activitate desfășurată; investițional; interdependenței; participării directe);
  • de continuitate (contribuabilii rezultaţi în urma divizării unui contribuabil mare administraţi în continuare de DGACM; nou-formați în rezultatul fuziunii unui contribuabil mare cu un alt contribuabil etc.).

 

În lista contribuabililor mari nu vor fi incluși contribuabilii în proces de insolvabilitate și de lichidare, inclusiv în rezultatul reorganizării; instituțiile publice (cu excepția IP Agenției servicii publice și IP CTIF); instituţiile de învăţământ publice şi private; cei care în ultimii 2 ani fiscali au înregistrat un comportament fiscal neconform; volumul obligațiilor fiscale declarate/ achitate, activele imobilizate totale deţinute ale cărora nu justifică încadrarea în categoria respectivă.

 

Lista agenţilor economici contribuabili mari (persoane juridice) pentru anii 2021-2022. 

author icon

Marina Căldare

Instituții:

Serviciul Fiscal de Stat | Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD"

1669 vizualizări

Data publicării:

29 Decembrie /2020 08:00

Domeniu:

Noutăți

Etichete:

contribuabili mari | lista contribuabililor | ordin SFS | monitorul.fisc.md

0 comentarii

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon