23
04 2021
387

Lista operatorilor economici calificați ar putea fi abrogată

Hotărârea Guvernului nr.1420 din 28 decembrie 2016 pentru aprobarea Regulamentului privind evidența Listei operatorilor economici calificați ar putea fi abrogată. Amintim că această Listă reprezintă înscrieri cu privire la denumirea şi datele operatorilor economici, persoane fizice sau juridice, rezidenţi sau nerezidenţi, în scopul mediatizării şi asigurării accesibilităţii acestora în cadrul procedurilor de achiziţie publică.
 
Abrogarea HG 1420/2016 prin care este reglementată evidența operatorilor calificați în cadrul procedurilor de achiziţie publică este condiționată de modificarea Legii nr.131/2015 privind achizițiile publice. Noile prevederi stabilesc că Agenția Achiziții Publice elaborează și menține doar Lista de interdicție a operatorilor economici, nu și Lista operatorilor economici calificați.

 

 

În aceste condiții, Ministerul Finanțelor a elaborat proiectul de hotărâre de Guvern care fost inclus pe agenda ședinței secretarilor generali și ulterior urmează a fi propus pentru consultări publice.

 

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.