08
07 2020
812

Majorarea capitalului social al SRL „Arena Națională”

Pentru majorarea capitalului social al Societății cu Răspundere Limitată „Arena Națională”, unicul asociat al căreia este Agenția Proprietății Publice, Ministerul Finanțelor va aloca, din contul mijloacelor prevăzute în bugetul de stat pentru anul 2020, mijloace financiare în sumă de până la 71 306,2 mii lei.
 
Hotărârea respectivă a fost aprobată de Executiv în cadrul ședinței din 3 iulie curent și prevede divizarea acestei sume în două părți: echivalentul a 3,1776 mil. euro (66,096 mil. lei) este destinat rambursării investiției efectuate de către partenerul public-privat, iar 5,21 mil. lei – nemijlocit majorării capitalului social al acestei entității de stat.

 

Hotărârea aprobată prevede și faptul intrării în vigoare a acesteia la momentul publicării în MO, ținând cont de prevederile contractuale: obiectul urma să fie deschis încă pe data de 1 mai 2020. Astfel, pentru a evita tergiversarea deschiderii cu încă o lună, documentul aprobat va fi pus în aplicare în ziua publicării.

 

Agenția Proprietății Publice urmează să asigure înregistrarea modificărilor în statutul SRL „Arena Națională” la ASP în termen de 30 de zile de la adoptarea hotărârii.

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.