20
01 2021
408

MEI: proiectul graficului controalelor rezidenților PI

Ministerul Economiei și Infrastructurii a elaborat proiectul hotărârii de Guvern pentru aprobarea Graficului controalelor de stat asupra activității rezidenților parcurilor industriale pentru anul 2021. În listă sunt incluse 13 entități din cadrul a trei parcuri  industriale „Edineţ” (un agent economic), „Răut” (două întreprinderi) și „Tracom” (10 entități).
 
Conform proiectului, agenții economici vor fi supuși controlului în trimestrele II-IV ale anului curent, verificările fiind asigurate de Serviciul Fiscal de Stat (prin metoda de verificare totală privind corectitudinea și plenitudinea calculării și achitării la BPN a obligațiilor fiscale), Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (pe domeniile de competență) și Serviciul Vamal (respectarea reglementărilor vamale și fiscale pentru perioada anilor 2017 -2020).
 
Lista rezidenților parcurilor industriale ce pot fi supuși verificărilor a fost elaborată ca rezultat al efectuării evaluării riscurilor de organele abilitate cu funcții de control la 83 de întreprinderi ce activează în cadrul acestor parcuri.
 
Reiterăm, graficul controalelor urmează a fi aprobat prin hotărâre de Guvern.

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.