16
03 2016
816

Necesitatea de depunere a declarațiilor de venit pentru persoanele decedate decade

Cazurile de determinare a obligației fiscale pentru persoanele decedate, dacă această obligație nu a fost formulată până la momentul decesului, se exclude, potrivit modificărilor și completărilor la actele legislative în vigoare, care rezultă din realizarea politicii fiscale, vamale și bugetare pe anul 2016.

Astfel, cazurile de depunere a declarației cu privire la venit pentru persoanele decedate vor fi eliminate. Mai mult ca atât, precum precizează Ministerul Finanțelor, potrivit articolului 168 al Codului fiscal, numărul de înregistrare al persoanei se anulează odată cu decesul acesteia, ceea ce face imposibilă prezentarea ulterioară a declarației pe venit aferentă persoanei decedate.

De asemenea, prin această modificare se stabilește concret cine devine subiectul impozitării venitului generat de proprietatea persoanei decedate și când survine termenul de stabilire a acestor venituri. Astfel, ”veniturile generate de proprietatea persoanei decedate se consideră venituri ale succesorului după acceptarea succesiunii”.

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.