30
12 2021
122

PARE 1+1 va fi extins până în anul 2024

Termenul de implementare al Programului de atragere a remitențelor în economie „PARE 1+1”, care expiră în anul curent, va fi extins până în anul 2024, iar componența instituțională a Comitetului de supraveghere al Programului va fi actualizată. Ieri, 29 decembrie, Executivul a aprobat proiectul de modificare a Hotărârii de Guvern nr. 972/2010.
 
Reamintim că Programul „PARE 1+1” este destinat lucrătorilor migranţi şi/sau rudelor de gradul I ai acestora care doresc să investească în lansarea sau dezvoltarea unei afaceri proprii.

 

Potrivit datelor oferite de ODIMM, până în prezent la Program s-au înregistrat 3350 persoane și au fost instruiți 2649 beneficiari. Ca rezultat a implementării Programului, au fost finanțate 1815 afaceri create de lucrătorii migranți/ rudele de gradul I ale acestora, iar suma granturilor oferite constituie 381,71 mil. lei, ceea ce a contribuit la atragerea investițiilor în economie de circa 1,12 mld. lei.

 

Programul este format din 4 componente:

  • Informare şi comunicare.
  • Instruire şi suport antreprenorial.
  • Finanțare a afacerilor - „Regula 1+1”.
  • Monitorizare postfinanţare şi evaluare a Programului.

 

Extinderea Programului va contribui în continuare la facilitarea accesului lucrătorilor migranţi şi beneficiarilor de remitențe la resursele financiare necesare lansării/ dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii în Republica Moldova, se constată în nota proiectului.

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.