Știri

Planul de acțiuni al SFS pentru anul 2022

Serviciul Fiscal de Stat a publicat pe data de 25 mai Planul de acțiuni al Serviciului Fiscal de Stat pentru anul 2022 și Raportul cu privire la progresul înregistrat în implementarea acestuia aferent trimestrului I al anului curent. Documentul conține prioritățile, obiectivele și criteriile de performanță ale SFS, dar și descrierea succintă a nivelului de realizare a acestora.
 
Astfel, cele cinci priorități stabilite sunt reducerea costurilor serviciilor, eficientizarea acestora, consolidarea managementului conformării voluntare și forțate, dezvoltarea instituțională și digitalizarea în cadrul autorității fiscale.

 

Printre obiective se regăsesc digitalizarea formularelor și business-proceselor, reducerea poverii administrative asupra contribuabililor, consolidarea capacității de identificare a contribuabililor cu risc și eficientizarea controlului fiscal. Totodată, este prevăzută extinderea Programului de conformare fiscală în scopul redirecționării potențialului de control pe acțiuni de conformare voluntară în vederea prevenirii și profilaxiei fraudelor fiscale, îmbunătățirea atribuțiilor de constatare a infracțiunilor, de urmărire penală și a activității speciale de investigare.

 

Raportul poate fi consultat aici.

Instituții:

Serviciul Fiscal de Stat | Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD"

861 vizualizări

Data publicării:

26 Mai /2022 08:46

Domeniu:

Administrare fiscală | Noutăți

Etichete:

SFS | plan de actiuni | raport | trimestrul I/2022

0 comentarii

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon