16
03 2022
4540

Premii pentru anul 2021. Autoritățile bugetare vor primi transferurile din bugetul de stat

Din bugetul de stat pentru anul 2022 autorităților bugetare finanțate de la bugetul de stat și bugetelor locale le vor fi repartizate mijloace financiare în sumă de circa 207,7 mil. lei pentru plata premiului anual pentru rezultatele activității anului 2021.
 
Proiectul hotărârii Guvernului privind repartizarea alocațiilor respective a fost aprobat de Cabinetul de miniștri în ședința din 16 martie curent. Documentul a fost elaborat pentru asigurarea prevederilor cadrului normativ privind salarizarea în sectorul bugetar și conform solicitărilor parvenite de la autorități, dat fiind faptul că unele autorități au semnalat despre alocațiile insuficiente pentru plata premiului anual pentru anul precedent, dar și a contribuțiilor de asigurări sociale de stat.
 
Astfel, autoritățile finanțate din bugetul de stat vor primi 93,2 mil. lei, iar bugetelor locale vor fi distribuite 114,4 mil.lei.
 
Amintim, în bugetul de stat pentru anul curent au fost aprobate alocații în sumă de 592 mil. lei pentru asigurarea prevederilor cadrului normativ privind salarizarea în sectorul bugetar, inclusiv în scopul evitării unor eventuale situații de neplată a premiului anual pentru anul 2021.

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.