Știri

Premiile pentru anul 2019 vor fi achitate bugetarilor în luna decembrie 2020

Executivul a votat în cadrul ședinței de astăzi, 11 noiembrie, Hotărârea de Guvern privind acordarea premiului anual personalului din unitățile bugetare pentru rezultatele activității în anul 2019. Secretarul de stat al Ministerului Finanțelor, Tatiana Ivanicichina, a comunicat că de premii vor beneficia circa 180 mii de persoane, iar suma estimată pentru plata acestora constituie 500 mil. lei.
 
Personalul din unitățile bugetare va beneficia de un premiu anual pentru rezultatele activității desfășurate în anul 2019, proporțional timpului efectiv lucrat în anul respectiv. Cuantumul premiilor anuale pentru fiecare salariat va fi fixat în actul administrativ al conducătorului unității bugetare sau al autorității publice respective și nu poate fi acordat salariaților care au desfășurat o activitate profesională ineficientă sau necorespunzătoare ori au fost sancționați disciplinar în cursul anului. Pentru conducătorii unităților bugetare mărimea premiului va fi stabilită de către organul ierarhic superior, dar nu poate depăși 50% din salariul de bază. Premiile anuale pentru anul 2019 ar putea fi achitate angajaților publici în luna decembrie 2020.
 
Totodată, Guvernul a decis abrogarea Hotărârii Guvernului nr. 180/2013 cu privire la plata premiului anual personalului din unitățile bugetare. 
 
 

Tatiana Smeșnaia

Instituții:

Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD" | Guvernul Republicii Moldova

7692 vizualizări

Data publicării:

11 Noiembrie /2020 16:21

Domeniu:

Noutăți

Etichete:

premii | Hotarire de Guvern | monitorul.fisc.md | sectorul bugetar

0 comentarii

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon