11
11 2020
468

Prestațiile sociale sunt achitate în termenii stabiliți

Casa Naţională de Asigurări Sociale informează că a fost efectuat transferul pentru plata prestaţiilor sociale în luna noiembrie. Suma acestora constituie circa 1,374 mld. lei, inclusiv pentru achitarea indemnizaţiilor pentru incapacitate temporară de muncă, plata pensiilor pentru beneficiarii care primesc pensia în primele zile ale lunii şi a ajutorului de deces. Totodată, surse financiare au fost transferate beneficiarilor sistemului public de asigurări sociale stabiliţi în străinătate, care primesc pensia în baza acordurilor internaţionale.
 
Conform graficului stabilit, pe parcursul următoarelor zile vor mai fi efectuate transferurile pentru achitarea indemnizaţiilor familiilor cu copii, a ajutorului social și celui de şomaj etc.

 

Anterior CNAS a declarat că în luna octombrie 2020 plata pensiilor, indemnizaţiilor, alocaţiilor, suportului financiar, ajutoarelor, compensaţiilor au fost efectuate la timp şi în mărime deplină, suma totală a transferurilor fiind de circa 2,6 mld. lei.

 

Amintim, în primele zece luni ale anului curent în bugetul asigurărilor sociale de stat au fost acumulate 11,5 mld. lei,  cu 667,4 mil. lei mai mult comparativ cu perioada de raportare a anului 2019, creșterea constituind 6,1 %. 

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.