01
09 2020
871

Procedura modificării termenului de stingere a obligaţiei fiscale, simplificată

În Monitorul Oficial nr. 221-225 din 28 august 2020 a fost publicat Ordinul Ministerului Finanțelor nr. 108 din 18 august 2020 cu privire la modificarea unor ordine aferent modificării termenului de stingere a obligației fiscale.
 
Documentul este elaborat în scopul simplificării procesului de solicitare a modificării termenului de stingere a obligaţiei fiscale, cît  și  în  scopul modificării  condițiilor  de  reziliere  a  contractului  privind  modificarea termenului de stingere a acesteia.

 

Astfel, prin amendamentele aprobate au fost operate modificări în Ordinul Ministerului Finanțelor nr. 55 din 02.03.2018, fiind exclusă necesitatea prezentării Serviciului Fiscal de Stat a actului emis de Agenția Servicii Publice, în cadrul solicitării de către contribuabil a modificării termenului de stingere a obligației fiscale, ce ar confirma faptul că contribuabilul solicitant nu se află în procedură de insolvabilitate/lichidare.

 

Totodată, prin modificarea Ordinului  Ministerului  Finanțelor  nr.  105 din 28.07.2016 „Cu privire la aprobarea unor formulare aferente modificării termenului de stingere a obligaţiei fiscale prin amînare sau eşalonare” a fost stabilită obligativitatea rezilierii contractului  în  cazul  în  care  contribuabilul  stinge  complet  obligația  fiscală  înaintea termenului prevăzut de contract sau în cazul intentării procesului de insolvabilitate.

 

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.