02
08 2021
185

Program de grant destinat gestionării specifice a unor fluxuri de deșeuri în Republica Moldova

Începând de astăzi, 2 august și până la 20 august curent, persoanele juridice care activează pe teritoriul țării și au o experiență de cel puțin 3 ani de activitate în domeniul colectării, reciclării, reutilizării și eliminării deșeurilor, pot depune dosarele de participare la Programul de grant destinat gestionării specifice a unor fluxuri de deșeuri în Republica Moldova: uleiuri uzate, anvelope uzate și vehicule scoase din uz.

 

 Programul este lansat de Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului în parteneriat cu I.P. Unitatea de Implementare a Proiectelor în domeniul Mediului (UIPM).

 

În cadrul Programului de grant vor fi implementate proiecte aferente gestionării deșeurilor, cu scopul de a spori capacitatea de prevenire, depozitare, reutilizare și reciclare. Programul are obiectivul de a pilota activități menite să intensifice eliminarea deșeurilor, să prevină depozitarea ilegală, să dezvolte infrastructura regională de eliminare a deșeurilor menajere solide, în conformitate cu practicile statelor membre ale UE, precum și să crească gradul de conștientizare al populației privind importanța gestionării specifice a unor fluxuri de deșeuri.

 

Costurile eligibile pentru proiecte sunt de la 5 mii până la 25 mii de euro. Din suma totală, 80% va constitui suma de grant, iar 20% va constitui contribuția proprie a aplicantului.

Dosarul de aplicare va include formularul cererii de finanțare care conține și descrierea proiectului, proiectul bugetului și profilul organizației, la care se anexează: copia certificatului valid de înregistrare eliberat de autoritățile Republicii Moldova; CV-urile personalului-cheie implicat în implementarea proiectului; scrisori de referință de la alți donatori, parteneri, autorități etc.

 

Dosarul urmează a fi depus la sediul UIPM: mun. Chișinău, str. Alexandru cel Bun 51A.

Regulamentul privind implementarea programului poate fi consultat aici

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.