09
11 2020
597

Proxy, majorat

Pragul eligibilității la calcularea scorului punctajului indicatorilor de bunăstare (proxy) se va majora cu 2,82 puncte, ceea ce va permite creșterea numărului de beneficiari ai ajutorului social.
 
Guvernul a aprobat proiectul  hotărârii pentru modificarea pct. 29 din Regulamentul cu privire la modul de stabilire și plată a ajutorului social.  Astfel, proxy va crește de la  88, 46 la 91,28, majorarea având ca scop susținerea populației defavorizate prin consolidarea Programului de ajutor social.

După cum a explicat ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, în termini practici aceasta înseamnă că mai multe persoane vor beneficia de dreptul la ajutor material și la ajutor pentru perioada rece a anului, nefiind luat în calcul faptul că persoana deține anumite bunuri.

 

Astfel, în anul 2021, ca rezultat al majorării indicatorului, în Program urmează să se încadreze suplimentar 1800 familii pentru prestația de ajutor social și 2350 familii pentru ajutor pentru perioada rece a anului.

 

Conform notei informative a proiectului, cheltuielile totale necesare anual pentru implementarea acestei modificări se estimează la circa 29,6 mil. lei, mijloacele financiare necesare fiind estimate în cadrul proiectelor Strategiilor sectoriale de cheltuieli pentru anii 2021-2023 și prevăzute în proiectul Legii bugetului de stat pentru anul 2021.

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.