19
07 2021
686

Radiați din Registrul de stat

Încă trei agenți economici au fost radiați din Registrul de stat al persoanelor juridice, avizul cu privire la inițierea procedurii fiind publicat de Agenția Servicii Publice în Monitorul Oficial din 16 iulie curent.
 
Procedura de radiere din oficiu a persoanelor juridice a căror activitate a fost suspendată din Registrul de stat, se efectuează în conformitate cu art.261  din Legea nr.220/2017 privind înregistrarea de stat a persoanelor juridice și a întreprinzătorilor individuali.

 

Radierea din Registru a persoanei juridice sau a întreprinzătorului individual are loc dacă persoana nu are datorii la bugetul public naţional conform datelor prezentate ASP prin sistemul informațional automatizat al Serviciului Fiscal de Stat „Contul curent al contribuabilului”.

 

Cererile și creanțele creditorilor pot fi depuse în termen de două luni la Departamentul înregistrare și licențiere a unităților de drept al ASP (mun. Chișinău, str. Al. Pușkin, nr. 47).

 

Reamintim că, recent, procedura de radiere din Registrul de stat al persoanelor juridice și Registrul de stat al întreprinzătorilor individuali a fost inițiată pentru încă 131 entități.

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.