05
06 2020
1859

Restabilirea permisului de conducere va fi simplificată

Pentru restabilirea permisului de conducere în cazul pierderii, furtului sau distrugerii acestuia, precum și în cazul schimbării numelui titularului permisului de conducere nu va mai fi solicitată suplimentar prezentarea adeverinței medicale a conducătorului de vehicul și a candidatului pentru obținerea permisului de conducere (Formularul nr.083/e).

În momentul de față, în cazul pierderii permisului de conducere, persoana trebuie să treacă toate etapele de obținere a actului, inclusiv cea de obținere a adeverinței medicale care certifică starea de sănătate, calitățile fizice și aptitudinile necesare unui conducător de vehicul.

Guvernul a aprobat proiectul hotărârii pentru modificarea Regulamentului cu privire la permisul de conducere, organizarea şi desfăşurarea examenului pentru obţinerea permisului de conducere şi condiţiile de admitere la traficul rutier.

Proiectul are ca scop îmbunătățirea accesului populației la serviciile publice prin simplificarea procesului de obținere a permisului de conducere și eficientizarea timpului de restabilire în cazul pierderii acestuia.

Totodată, în nota proiectului se mai menționează că pentru simplificarea procesului autoritățile vor întreprinde și alte măsuri, inclusiv ce se referă la examenul medical al candidaților. Aceste acțiuni sunt recomandate ca rezultat al efectuării de către Agenția de Guvernare Electronică a unui exercițiu de reinginerie a serviciului de obținere a permisului de conducere.

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.