03
09 2021
351

Salariile unor demnitari ar putea fi făcute publice

Ministerul Finanțelor, anual, până la data de 1 mai, ar putea publica pe pagina sa web cuantumul salariilor de bază pentru anul curent al persoanelor cu funcții de demnitate publică, al personalului din cabinetul persoanelor cu funcții de demnitate publică, al funcționarilor publici de conducere de nivel superior, precum și al conducătorilor și adjuncților conducătorilor instituțiilor publice din subordinea Guvernului.
 
O inițiativă legislativă în acest sens este înregistrată pe agenda Parlamentului și prevede completarea Legii nr. 270/2018 privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar (capitolul I) cu un articol ce va asigura transparența salarizării unor categorii de persoane publice.

 

Astfel, pe lângă publicarea cuantumului salariilor de bază, proiectul mai prevede că Ministerul va face publică și suma totală a remunerării ce include salariile, indemnizațiile și compensațiile încasate în anul anterior de persoanele menționate supra.

 

Potrivit autorilor, proiectul are drept scop asigurarea unei transparențe în domeniul finanțelor publice, ceea ce va contribui la sporirea încrederii cetățenilor în instituțiile statului, dar și la utilizarea mai eficientă a resurselor bugetare.

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.