10
11 2020
472

Schimbarea percepției antreprenoriatului feminin

ODIMM anunță că 300 de femei, inclusiv 200 antreprenoare, vor avea posibilitatea să-și dezvolte abilități noi sau să își perfecționeze aptitudinile în lansarea și gestionarea propriilor afaceri, în identificarea locurilor de muncă și în gestionarea mai bună a propriilor resurse financiare, iar 35 de tinere vor obține granturi nerambursabile care le vor permite să acopere toate investițiile, în cadrul schemei de granturi oferită de ODIMM. Mai mult ca atât, va fi creată și o rețea durabilă cu până la 100 de membre antreprenoare în vederea susținerii reciproce și apărării propriilor necesități socio-economice în fața autorităților.
 
Acestea vor fi realizate datorită proiectului „Măsuri de răspuns la nevoile stringente ale femeilor și fetelor care sunt marginalizate sau se află într-o situație vulnerabilă, agravată de COVID-19 în Europa și Asia Centrală”, implementat de UN Women Moldova. Programul național „Lansarea afacerilor de către tineri” este elementul-cheie al proiectului menționat, fiind implementat cu suportul financiar din partea Guvernului Japoniei.
 
Proiectul vizează două provocări principale: surse noi de venit și condiții de trai decente create pentru femei prin intermediul accesului la venituri și angajării în câmpul muncii și consolidarea capacităților de leadership și aptitudinilor de luare a deciziilor în rândul femeilor afectate de pandemie.
 
Directorul general ODIMM, Iulia Costin, a declarat în cadrul evenimentului de semnare a Memorandumului privind implementarea programului că acest parteneriat va contribui la dezvoltarea activităților comune în scopul integrării economice a femeilor din țara noastră.
 
Schimbarea percepției antreprenoriatului feminin în Republica Moldova a devenit o prioritate de bază pentru ODIMM. Au fost implementate numeroase inițiative și proiecte dedicate femeilor antreprenoare. Cu toate acestea, femeile sunt în continuare cele mai vulnerabile, în special în contextul COVID-19, datorită activității lor în domenii preponderent legate de sectorul sănătății și cel social. În circumstanțele actuale, proiectul oferă un sprijin enorm sectorului IMM afectat de criză, prin consolidarea rezistenței și încurajarea femeilor în realizarea potențialului la cel mai înalt nivel, a menționat Iulia Costin.

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.