06
01 2017
1361

Scutiri de plata taxei de poluare

Conform art.11 alin.4 din Legea nr. 281 din 16 decembrie 2016 cu privire la modificarea şi completarea unor acte legislative, taxa pentru mărfurile care, în procesul utilizării, cauzează poluarea mediului, nu se achită pentru:
  • mărfurile importate sau livrate din contul împrumuturilor şi granturilor acordate Guvernului sau acordate cu garanţie de stat, din contul împrumuturilor acordate de organismele financiare internaţionale destinate realizării proiectelor respective, precum şi din contul granturilor acordate instituţiilor finanţate de la buget.
  • mărfurile destinate proiectelor de asistenţă tehnică, realizate pe teritoriul Republicii Moldova de către organizaţiile internaţionale şi ţările donatoare în cadrul tratatelor la care Republica Moldova este parte.
  • mărfurilor destinate acordării de asistenţă în caz de calamitate naturală, de conflict armat şi în alte situaţii excepţionale, mărfurile primite în calitate de ajutoare umanitare în modul stabilit de Guvern, precum și mărfurile destinate pentru export.
  • mărfurile autohtone, la a căror producere au fost utilizate, în calitate de materie primă, produsele indicate în anexa nr.8 a Legii privind plata pentru poluarea mediului, cu condiţia achitării de către producătorul autohton, la importul acestora, a taxei stabilite de prezentul articol, iarăși, face parte din categoria mărfurilor scutite de taxa pentru mărfurile care, în procesul utilizării cauzează poluarea mediului.
  • produsele autohtone neindicate în anexa nr.8 a Legii privind plata pentru poluarea mediului, dar care sunt în ambalaj din materiale plastice sau în ambalaj din carton neondulat, cu sau fără folie de aluminiu sau polietilenă, cu condiţia că producătorul autohton a achitat taxa stabilită de prezentul articol la importul ambalajului menţionat sau al mărfurilor utilizate în calitate de material pentru producerea ambalajului utilizat la ambalarea produselor de fabricaţie.

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.