06
07 2020
586

Statul va împrospăta rezervele de grâu alimentar

Agenţia Rezerve Materiale din subordinea Ministerului Afacerilor Interne va elibera din rezervele materiale de stat, în vederea împrospătării cu decalaj în timp, 16855,916 tone de grâu alimentar agenţilor economici, în bază de contract, cu prezentarea unei garanţii bancare sau financiare.
 
În Monitorul Oficial din 3 iulie curent a fost publicată Hotărârea Guvernului nr.454 din 1 iulie 2020 cu privire la împrospătarea cu decalaj în timp a grâului alimentar din rezervele materiale de stat.

 

 

Restituirea grâului alimentar eliberat din rezervele materiale de stat se va efectua din roada anului curent, în acelaşi volum şi de aceeaşi calitate, până la 1 octombrie 2020.

 

Ținând cont de stocul disponibil de grâu alimentar păstrat în rezervele materiale de stat, autoritățile consideră oportună eliberarea acestuia agenților economici solicitanți (prioritar fiind selectați producătorii de făină, pâine și produse de panificație) care asigură necesitățile populației și menținerea stabilității sociale în țară. Agenția Rezerve Materiale urmează să identifice beneficiarii finali de grâu alimentar.

 

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.