22
10 2020
326

Suplinirea bugetului din privatizare

În cadrul licitațiilor „cu strigare” desfășurate de Agenția Proprietății Publice au fost vândute patru bunuri – proprietate a statului (terenuri, complexe patrimoniale), bugetul de stat fiind suplinit din privatizare cu 305 mil. lei din cele 700 mil. preconizate în bugetul de stat pentru anul 2021.  
 
Amintim, anterior APP a comunicat  desfășurarea în perioada 3-13 noiembrie curent a licitațiilor „cu strigare” pentru privatizarea acțiunilor proprietate publică de stat.

 

Totodată, Guvernul a decis în ședința din 21 octombrie dizolvarea stațiunilor tehnologice pentru irigare din Briceni, Vulcănești, Hâncești, Orhei și  Drochia, care au acumulat datorii față de BPN în sumă de circa 13,2 mil. lei. Astfel, va fi efectuată transmiterea digurilor de protecție împotriva inundațiilor, a barajelor și căilor de acces din gestiunea întreprinderilor ce vor fi lichidate în administrarea Agenției „Apele Moldovei”, iar activele celor cinci entități vor fi vândute la licitații. APP estimează prețul acestora la circa 57 mil. lei, mijloacele financiare fiind direcționate pentru stingerea datoriilor acumulate.

 

În cadrul ședinței Cabinetului de miniștri premierul Ion Chicu a constatat că întreprinderi din domeniul irigării avem, dar nu avem irigare și statul trebuie să investească în conductele magistrale  care vor asigura conectarea agricultorilor la sursele de apă.

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.