02
06 2022
161

Tendința de creștere a numărului salariaților se menține

Numărul mediu al salariaților s-a majorat în lunile ianuarie-martie ale anului curent cu 1,4% față de aceiași perioadă din anul 2021, cele mai semnificative creșteri fiind înregistrate în alte activități de servicii – cu 16,5%; activități de servicii administrative și de suport – cu 6,9% și la distribuția apei, salubritate, gestionarea deșeurilor și activitățile de decontaminare – cu 6,6%. Totodată, s-a diminuat numărul mediu de salariați în construcții – cu 5,2% și în industria extractivă – cu 3,2%.
 
Tendința de creștere a numărului mediu al salariaților este înregistrată începând cu trimestrul IV din anul 2021, perioadă în care sporul numărului de angajați a fost constatat în alte activități de servicii – cu 15,4%, distribuția apei, salubritate, gestionarea deșeurilor, activități de decontaminare –  cu 6,4% și la tranzacțiile imobiliare – cu 7,4%, în timp ce a scăzut numărul angajaților  din agricultură, silvicultură și pescuit – cu 13,7%, activități de cazare și alimentație publică – cu 10,7% și construcții – cu 7,8%.
 
Totodată, BNS precizează că, comparativ cu lunile octombrie-decembrie din anul precedent, numărul mediu al salariaților a sporit nesemnificativ – cu 0,2%.

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.