Știri

Termenul de acordare a indemnizației unice medicilor va fi extins și în anul 2022

Indemnizația unică în mărime de 16 mii lei pentru personalul medical din instituțiile medicale, precum și pentru personalul medical angajat în subdiviziunile medicale din cadrul Ministerului Afacerilor Interne,  Ministerului Apărării,  Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor și Serviciului de Informații și Securitate, dar și pentru angajații Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică implicaţi în diagnosticul COVID-19, care s-au infectat cu COVID-19 în timpul exercitării atribuțiilor va fi acordată și pe parcursul anului curent.
 
Guvernul a aprobat un proiect de lege pentru modificarea Legii nr.69/2020  cu privire la instituirea unor măsuri pe perioada stării de urgenţă în sănătate publică.

 

Reamintim, potrivit art. VI1 din Lege, perioada de stabilire a indemnizație unice este anul 2021. Astfel, pentru a evita o inechitate față de personalul medical care va fi supus riscului de infectare și în continuare, prin proiectul de lege se propune menținerea achitării acestei indemnizații. Totodată, noile prevederi stabilesc că aceasta poate fi achitată în termen de 12 luni de la data confirmării infectării cu COVID-19 și doar cu condiția că medicul a fost vaccinat contra COVID-19.

 

Cheltuielile pentru acordarea indemnizațiilor vor fi asigurate din contul fondurilor de urgență ale Guvernului.

author icon

Marina Căldare

Instituții:

Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD" | Guvernul Republicii Moldova

650 vizualizări

Data publicării:

12 Ianuarie /2022 16:07

Domeniu:

Noutăți

Etichete:

Indemnizaţia unică | personal medical | proiect de lege | guvern Moldova

0 comentarii

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon