03
08 2020
546

Termenul de aplicare a mecanismului de subvenționare a plăților salariale, extins

Termenul de aplicare a mecanismului de subvenționare pentru întreprinderile şi organizațiile necomerciale va fi extins până la 31 august 2020 inclusiv. Guvernul a aprobat în ședința din 31 iulie curent proiectul  hotărârii cu privire la prelungirea termenului de aplicare a mecanismului de subvenționare a întreprinderilor şi organizaţiilor necomerciale, care au instituit şomaj tehnic şi/sau staţionare conform prevederilor art.80 şi 801 din Codul muncii.

 

Documentul a fost elaborat în temeiul din Legii nr.69/2020 cu privire la instituirea unor măsuri pe perioada stării de urgenţă în sănătate publică şi modificarea unor acte normative care stabilește că, Guvernul este în drept să decidă în privinţa prelungirii termenelor de aplicare a normelor prevăzute, dar nu mai mult decât cu 3 luni de la data ridicării stării de urgenţă în sănătate publică sau de la data expirării termenelor stabilite.

 

Reamintim că, prin Hotărârea nr. 21 din 24 iulie 2020 a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică a fost aprobată extinderea stării de urgență până la 31 august 2020, devenind necesară și prelungirea termenului de aplicare a mecanismelor de subvenționare.

 

Modul de acordare  a subvenţiei este stabilit de Ministerul Finanţelor prin Ordinul nr. 58 din 29 aprilie 2020. Mărimea subvenției acordate variază în funcție de categoria subiecților beneficiari.

 

 

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.