23
12 2019
1429

Termenul de prezentare a rapoartelor financiare de către APC și UAT, aprobat

Ministerul Finanțelor a aprobat termenele de prezentare de către autorităţile publice centrale și direcţiile finanţe ale unităților administrativ-teritoriale a rapoartelor financiare pentru anul 2019. Ordinul nr.164 din 9 decembrie curent a fost publicat vineri, 20 decembrie, în Monitorul Oficial. Documentul prevede că conducătorii APC și ai direcțiilor finanțe din cadrul UAT vor asigura prezentarea dărilor de seamă în termenii stabiliți, verificarea acestora fiind efectuată în termen de 10 zile din momentul recepționării. Cele 46 de autorități centrale sunt incluse în anexa nr.1 la ordinul menționat, iar termenul de prezentare a rapoartelor financiare este stabilit între 12 și 28 februarie al anului 2020.

Anexa nr.1

Cu o săptămână mai mult pentru perfectarea rapoartelor vor avea direcțiile financiare ale unităților administrative-teritoriale, pentru acestea termenul fiind cuprins între 20 și 28 februarie.

Anexa nr.2

Totodată, amintim cititorilor noștri că, începând cu anul 2019, PP „Monitorul Fiscal FISC.md” a deschis o rubrică nouă - Contabilitatea în sectorul bugetar. Articolele plasate aici vor fi utile pentru contabilii din cadrul autorităților publice.

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.