15
10 2020
598

Un nou apel în cadrul Programului „Start pentru TINERI”

Tinerii din Republica Moldova care au absolvit  Etapa a II-a a Programului  „Start pentru TINERI”, au posibilitatea să aplice și la componenta de finanțare. Organizația pentru dezvoltarea sectorului întreprinderilor mici și mijlocii (ODIMM) a lansat, începând cu 13 octombrie curent, un nou apel de granturi în cadrul acestui proiect.
 
Astfel, concursul se desfășoară în perioada 13 octombrie – 9 noiembrie 2020, depunerea proiectelor investiționale fiind efectuată în regim online

 

Reamintim că Programul include patru etape:

  • etapa I – identificarea ideilor de afaceri – Hackaton
  • etapa II – concursul notelor de proiect – formare antreprenorială
  • etapa III – concursul proiectelor investiționale și finanțarea nerambursabilă
  • etapa IV – monitorizare și suport post-finanțare.

Totodată, Programul oferă tinerilor trei forme de suport:

  • în domeniul antreprenorial, informațional, consultativ și de mentorat la etapele de elaborare și implementare a proiectului investițional;
  • „Business voucher” pentru accesarea serviciilor de instruire și consultanță în valoare de până la 10 mii lei
  • finanțarea proiectului investițional în sumă de până la 180 mii lei.

Contribuția proprie în cadrul programului este de minimum 20%.

 

Prioritate va fi oferită afacerilor care vor crea locuri de muncă în zonele rurale, celor care conțin activități inovatoare și afacerilor axate pe dezvoltarea următoarelor domenii economice: IT, industria agroalimentară, industria ușoară, industria creativă, turism și prestări servicii. În același timp, activitățile neeligibile de finanțare în cadrul Programului sunt cele de intermediere financiară și asigurări, casele de amanet, activitățile de jocuri de noroc și pariuri, comercializarea de armament, activitățile din domeniul comerțului cu ridicata și amănuntul și cele de producere sau comercializare a tutunului și alcoolului.

 

Programul „Start pentru TINERI: o afacere durabilă la tine acasă” a fost aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 973/2018  și are ca scop integrarea tinerilor din Republica Moldova în circuitul economic prin facilitarea lansării și dezvoltării afacerilor sustenabile.

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.