Știri
Uniformizarea cotelor de impozitare a veniturilor pentru anul 2021
Totodată, în anul viitor reţinerile din plăţile efectuate în folosul persoanei fizice, cu excepţia întreprinzătorilor individuali, a gospodăriilor ţărăneşti (de fermier) şi a persoanelor fizice care desfăşoară activităţi în domeniul achiziţiilor de produse din fitotehnie şi/sau horticultură şi/sau de obiecte ale regnului vegetal conform cap. 103, pe veniturile obţinute de către acestea aferente livrării producţiei din fitotehnie şi horticultură în formă naturală, inclusiv a nucilor şi a produselor derivate din nuci, şi a producţiei din zootehnie în formă naturală, în masă vie şi sacrificată, cu excepţia laptelui natural, vor constitui 50% din cota standard, respectiv, 6% (în anul 2020, aceasta constituia 5% din veniturile indicate).
De la 10% la 12% se modifică și impozitului reținut de comisionar din plăţile efectuate în folosul persoanei fizice, cu excepţia întreprinzătorilor individuali şi a gospodăriilor ţărăneşti (de fermier) pe veniturile obţinute de către acestea aferente desfacerii prin unităţile comerţului de consignaţie a mărfurilor.
Totodată, este aprobată diminuarea impozitului pe profitul persoanelor ce practică profesiile juridice (avocați, notari, executori judecătorețti, mediatori etc), de la 18% la cota standard.
Legea aprobată prevede și completarea art. 901 cu un nou alineat (37) care stabilește că băncile, asociațiile de economii și împrumut, precum și emitenții de valori mobiliare corporative vor reţine un impozit în mărime de 3% (25% din cota standard) din dobânzile achitate în folosul persoanelor fizice rezidente.
Menționăm că , în cazul transmiterii în locațiune a bunurilor de la persoana fizică către altă persoana fizică, precum și impozitul pe profitul gospodăriilor țărănești rămân la cota existentă – 7%.
„Acest articol aparține exclusiv P.P. „Monitorul fiscal FISC.md” și este protejat de Legea privind drepturile de autor.
Orice preluare a conținutului se face doar cu indicarea SURSEI și cu LINK ACTIV către pagina articolului”.
Autentificare
Autentificarea se poate efectua cu ajutorul adresei de E-mail sau a Login-ului
E-mail/Login *
Parola *
Contul de utilizator a fost creat cu succes. Pentru confirmarea înregistrării accesați linkul de confirmare expediat la e-mailul indicat în formularul de înregistrare, care este valabil până la 30 zile calendaristice
Adresează-ne o întrebare
Dorești să obții un răspuns rapid si complex sau să ne sugerezi tematica unui articol necesar procesului tău de lucru? Loghează-te, expediază întrebarea sau sugestia și primești răspunsul experților în cel mai scurt timp la adresa de e-mail sau în profilul tău de pe pagină.
E-mail *
Comanda serviciului prin telefon
Introduceți corect datele solicitate și în scurt timp veți fi contactat de un operator
Prenumele *
Numele *
E-mail *
Telefon *
Feedback
Pentru monitorizarea statutului de prelucrare a Feedbackului expediat, recomandăm inițial să parcurgeți procesul de autentificare pe portal. Astfel, mesajul de răspuns din partea PP „Monitorul Fiscal FISC.md” la feedback se va salva și afișa în Profilul Dvs. În cazul expedierii feedback-ului fără a fi autentificat pe portal, mesajul va fi remis la adresa de e-mail.
E-mail *
Stimate utilizator
Pentru îmbunătățiri ulterioare vă îndemnăm să oferiți un feedback cu privire la calitatea și disponibilitatea serviciilor furnizate prin intermediul site-ului web și al interfeței de utilizator comune.
6347 vizualizări
Data publicării:
17 Decembrie /2020 11:08
Catalogul tematic
Impozitul pe venit | Noutăți
Etichete:
impozit pe venit | politica bugetar fiscala | monitorul.fisc.md
0 comentarii
Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.