06
08 2021
132

Unitățile de schimb valutar care dețin licența BNM

Banca Națională a Moldovei (BNM) a publicat Lista birourilor de schimb valutar ale băncilor licenţiate, precum şi lista punctelor de schimb valutar ale hotelurilor şi a caselor de schimb valutar care deţin licenţa BNM privind efectuarea operaţiunilor de schimb valutar persoanelor fizice pe teritoriul Republicii Moldova. Informaţia conţine numărul licenţei, denumirea casei de schimb valutar/băncii licențiate, locul amplasării punctului de schimb valutar al hotelului, adresa de desfăşurare a activităţii şi numărul de telefon.

 

Astfel, la 1 august anul 2021, 385 de case de schimb valutar (persoane juridice) dețineau licența BNM. Totodată, în Lista birourilor de schimb valutar (inclusiv aparatelor de schimb valutar) ale băncilor licenţiate care efectuează operaţiuni de schimb valutar în numerar cu persoane fizice pe teritoriul țării erau incluse 764 unități.

 

De asemenea, 8 hoteluri deţin licenţa Băncii Naţionale a Moldovei pentru activitatea de schimb valutar în numerar cu persoane fizice (operaţiuni de cumpărare) prin intermediul propriului punct de schimb valutar.

 

Prevederile generale referitoare la reglementarea activității unităţilor de schimb valutar sunt expuse în Legea  nr. 62/2008 privind reglementarea valutară.

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.