Documente și comentarii
SIMM20: Declararea impozitului pe venit de către agenții economici subiecți ai sectorului ÎMM pentru perioada fiscală 2020
La finele anului 2019, prin Legea nr.171/2019 cu privire la modificarea unor acte legislative, au fost operate modificări la Capitolul 71 din Codul fiscal, fiind modificat obiectul impozabil aferentă regimului fiscal pentru agenții economici subiecți ai sectorului întreprinderilor mici şi mijlocii (IVAO). Astfel, a fost extinsă sfera de aplicare a impozitului în mărime de 4% prin înlocuirea noțiunii bazei impozabile: venitul operațional a fost substituit cu venitul determinat conform contabilității financiare...
Instituții:
Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD"
„Acest articol aparține exclusiv P.P. „Monitorul fiscal FISC.md” și este protejat de Legea privind drepturile de autor.
Orice preluare a conținutului se face doar cu indicarea SURSEI și cu LINK ACTIV către pagina articolului”.
Acest articol este destinat doar pentru utilizatorii abonați. Pentru a vă abona selectați abonamentul
Deja sunt abonatAutentificare
Autentificarea se poate efectua cu ajutorul adresei de E-mail sau a Login-ului
E-mail/Login *
Parola *
Contul de utilizator a fost creat cu succes. Pentru confirmarea înregistrării accesați linkul de confirmare expediat la e-mailul indicat în formularul de înregistrare, care este valabil până la 30 zile calendaristice
Adresează-ne o întrebare
Dorești să obții un răspuns rapid si complex sau să ne sugerezi tematica unui articol necesar procesului tău de lucru? Loghează-te, expediază întrebarea sau sugestia și primești răspunsul experților în cel mai scurt timp la adresa de e-mail sau în profilul tău de pe pagină.
E-mail *
Comanda serviciului prin telefon
Introduceți corect datele solicitate și în scurt timp veți fi contactat de un operator
Prenumele *
Numele *
E-mail *
Telefon *
Feedback
Pentru monitorizarea statutului de prelucrare a Feedbackului expediat, recomandăm inițial să parcurgeți procesul de autentificare pe portal. Astfel, mesajul de răspuns din partea PP „Monitorul Fiscal FISC.md” la feedback se va salva și afișa în Profilul Dvs. În cazul expedierii feedback-ului fără a fi autentificat pe portal, mesajul va fi remis la adresa de e-mail.
E-mail *
Stimate utilizator
Pentru îmbunătățiri ulterioare vă îndemnăm să oferiți un feedback cu privire la calitatea și disponibilitatea serviciilor furnizate prin intermediul site-ului web și al interfeței de utilizator comune.
5014 vizualizări
Data publicării:
19 Ianuarie /2021 08:00
Catalogul tematic
Impozitul pe venit | Noutăți
Etichete:
SIMM20 | IVAO | dare de seamă anuală | impozit pe venit | monitorul.fisc.md | IMM
3 comentarii
Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.
Craciun Maria
19 Ianuarie /2021 16:31
Articolul e foarte bun. Unica intrebare este cum trebuie sa procedeza compania in caz ca pe parcursul anului compania a calculat provizioane DT 714 CT 538 dar in anul urmator provizioanele au fost consumate DT 612 CT 538. In acest caz in anul urmator entitatea va fi nevoita sa achite 4% din suma provizioanelor consumate?
Marina Damaschin
20 Ianuarie /2021 13:37
Craciun Maria
Bună ziua. Mulțumim pentru întrebare. Am adresat solicitarea DVS autorilor și vom reveni cu un răspuns imediat ce îl obținem.
Marina Damaschin
25 Ianuarie /2021 15:35
Marina Damaschin
Bună ziua! În conformitate cu art. 542 alin. (1) și (3) din Codul fiscal, obiect al impunerii este venitul determinat conform contabilităţii financiare, obţinut în perioada fiscală de declarare. În obiectul impunerii nu se includ veniturile: a) din subvenţii sau granturile prevăzute la art.20 lit.z2) şi z12); b) din recuperarea prejudiciului material; c) veniturile din plusurile de active imobilizate şi circulante, constatate la inventariere; d) din decontarea datoriilor cu termen de prescripţie expirat faţă de persoanele interdependente; e) din dividende; f) din compensarea pierderilor în urma calamităţilor şi altor evenimente excepţionale; g) rezultate din restituirea sau anularea unor dobânzi şi/sau penalităţi de întârziere, care au fost cheltuieli nedeductibile la calculul venitului impozabil în perioada aplicării regimului general; h) rezultate din diferenţa de curs valutar.